Vergaderruimte huren Rotterdam

Vergaderruimte huren in Rotterdam

Heb je een speciale meeting? Wil je een belangrijke vergadering kracht bijzetten door een bijzondere omgeving? Zoek je een inspirerende locatie voor je directievergadering, brainstormsessie, heidag of voor het maken van je nieuwe jaarplan? Heb je een belangrijke productlancering of presentatie en ben je op zoek naar de juiste setting? Zoek je een prettige, ontspannen ruimte voor een intensieve vergader- of trainingsdag? Trakteer je gezelschap op het Penthouse!

Soms moet je even weg uit je alledaagse routine om je uitdaging van een andere kant te bekijken. Soms heb je behoefte aan wat speelruimte om samen tot nieuwe ideeën te komen. Soms moet je direct een verpletterende indruk maken om de deal te sluiten. Een externe vergaderruimte – weg van je dagelijkse kantooromgeving – maakt dan het verschil.

De vergaderlocatie van Rotterdam Meetings ligt in het hartje van het hippe Rotterdam aan de chique winkelstraat De Meent en direct achter het monumentale Stadhuis. Het Timmerhuis is een historisch stadstimmerhuis, dat uitgebreid is met een hypermodern glas- en staalwerk van Neerlands meesterarchitect Rem Koolhaas. Op de bovenste verdieping bevindt zich dit prachtige penthouse met enorme ramen van vloer tot plafond en van links tot rechts, die je een adembenemend uitzicht geven over de kosmopolitische skyline van Rotterdam.

Het penthouse bestaat uit twee verdiepingen en huur je altijd exclusief voor jouw gezelschap. Op de benedenverdieping is de entree, toilet en garderobe. De bovenverdieping van ca. 120 m2 heeft een ruime zithoek, een lange vergadertafel en een kookeiland. Je kunt aan de vergadertafel met 10-12 personen in zittende opstelling terecht, maar gebruik gerust ook de rest van de verdieping, bijvoorbeeld als breakout ruimte om de deelnemers in kleinere groepjes aan een opdracht te laten werken. Aan de bovenverdieping ligt een groot terras met prachtig uitzicht op de stad, dat bij mooi weer ook als breakout ruimte gebruikt kan worden of om na te borrelen na een productieve dag!

Vergaderlocatie Rotterdam Plattegrond

Als vanzelfsprekend beschikken wij over de basis vergaderfaciliteiten van flip-over, post-its en stiften, maar nog leuker is het om de verdiepingshoge ramen als canvas te gebruiken met speciale stiften. Hiermee combineer je het unieke uitzicht met jouw schetsen, grafieken en bullit points! Voor digitale presentaties zetten we een beamer en scherm voor je neer dat draadloos via Airplay (Apple only) of bedraad via een HDMI kabel op jouw laptop kan worden aangesloten. Wifi is een basisbehoefte: jouw emails, films en webpagina’s komen daarom met 150 MB/s binnen op je device. De screens, vloerverwarming/koeling en airconditioning zorgen voor een aangename temperatuur in elk jaargetijde.

Op onze high-end locatie zal het je aan niets ontbreken. Je wordt hartelijk ontvangen en tijdens je verblijf bijgestaan door onze gastheer. Hij verzorgt voor jouw gezelschap de catering en lunch en kan waar nodig technische ondersteuning bieden. Is de gastheer even niet nodig? Dan trekt hij zich terug naar de benedenverdieping en heb je totale privacy.

Het penthouse is uitermate geschikt voor vergaderingen, brainstormsessies, strategiedagen, heidesessies, teambuildingdagen, kickoff meetings en trainingen tot 12 personen. We zijn er trots op een aantal toonaangevende bedrijven tot onze (terugkerende) klantenkring te mogen rekenen.

Vergaderbreak

Vergaderbreak

Een brainstormsessie, heidag of opleidingsdag wordt extra effectief wanneer het ook een leuke dag is! Om je daarbij te helpen hebben we een aantal vergaderbreaks in het assortiment.

Brainfuel Creativiteitsopwekker

Wanneer mensen brainstormen, komen ze vaak met dezelfde soort ideeën. Dat komt omdat ze vastzitten in een standaard denkpatroon. Dat is volkomen normaal, maar helaas leidt deze route meestal tot saaie en ineffectieve oplossingen. Ons Brainfuel kaartspel dwingt je om vanuit een heel verrassend perspectief naar je probleem te kijken en je standaard patroon te doorbreken. Hiermee kun je tot ongebruikelijke associaties en innovatieve ideeën komen. Kosten: € 25 per dag voor gebruik van het kaartspel en canvassen.

Brainstorm Regisseur

Een goed idee bedenken is hard werken. Daarom gebruiken de Brainstorm Regisseurs intensieve brainstormsessies waarbij jouw groep aan de hand van wetenschappelijke methoden met een opdracht aan de slag gaat. Tijdens een sessie worden barrières weggenomen en worden specifieke gebieden in de hersenen geactiveerd. Het doel is om minimaal 300 ideeën te spuien. Daarvan worden er slechts 30 geselecteerd en slechts 3 uitgewerkt. Want één idee is geen idee. Voorafgaand aan de meeting, nemen we telefonisch contact met je op om de doelstelling en uitdaging van jouw vraagstuk door te nemen. Kosten: vanaf € 1.000 per dag, afhankelijk van de onderzoeksvraag en voorbereiding. Neem contact met ons op voor een specifieke prijsopgave.

Visual Storytelling

Visueel denken en storytelling helpt je om ideeën helder te communiceren: Tijdens brainstorm sessies, vergaderingen of workshops, affordable papers wordt sneltekenen (ookwel: visueel denken) gebruikt om een visie, plan, boodschap, idee, opinie of zelfs gevoel snel op papier te zetten. Door te tekenen wordt de essentie in een herkenbare visuele wijze weergegeven, waarbij er een gedeeld begrip ontstaat over hoe jij van plan bent waarde te creëren. Teams en individuen kunnen deze illustraties gebruiken om hun verhaal te presenteren aan anderen, de complexiteit te verklaren en in te spelen op de herkenning en empathie van de toehoorders. Kosten: € 500 per dagdeel, inclusief de tekeningen.

Stoelmassage Vitalife

Topsporters worden los gemasseerd voor optimale prestaties bij een wedstrijd. Effectief vergaderen, brainstormen en creativiteit is ook topsport. Laat je energie vrijkomen voor de beste ideeën door een verfrissende en ontspannende powermassage van hoofd, schouders en nek van ca. 20 minuten. Je hoeft je niet uit te kleden, de massage gaat gewoon over lichte kleding heen. Je hoeft zelfs de vergadering niet te onderbreken, we zetten de massagestoel gewoon vlakbij de meeting, zodat je niets hoeft te missen. Kosten: € 25 per persoon, met een minimum van € 150. (bij minder dan 6 personen, kunnen we de massage per persoon ook langer maken.

Architectuur rondwandeling Markthal

Een bezoek aan Rotterdam is natuurlijk niet meer compleet zonder de Markthal te zien, te ruiken, te proeven of te voelen. Markhal is een publiek toegankelijk gebouw, maar met een architectuur rondleiding ben je er écht geweest! Tijdens de rondleiding vertelt de gids je alles over de totstandkoming van het gebouw, de historische plek waar de hal staat, de architectuur, de constructie, het ontwerp en nog veel meer! Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen, bijvoorbeeld in het ondergrondse logistieke (koel)centrum. We maken je bezoek nóg leuker met een food stop inclusief ‘Meet&Taste’ met een ondernemer op de marktvloer die je graag vertelt hoe het is om te werken in Markthal en je natuurlijk een hapje laat proeven van de heerlijke producten die er verkocht worden. De rondleidingen duren een uur en je wordt op de vergaderlocatie opgehaald en weer afgeleverd. Kosten: € 20 per persoon (minimaal 5 personen)

Workshop Mindmapping

Meer presteren in minder tijd, klinkt goed toch? Mindmapping gaat je verder helpen! Met deze praktische visuele notatietechniek worden je je gedachten, waardoor je veel tijd overhoudt. Door middel van associatie en creativiteit doorgrondt en onhoudt je informatie namelijk veel gemakkelijker. Handig voor bijvoorbeeld het organiseren van projecten, strategie bepalen, presentaties maken en nog veel meer. Workshop van 2 uur, kosten: € 25 per persoon (minimaal 8 personen)

Team

Team

Rotterdam Meetings wordt gerund door vader Piet en zoon Danny. Een korte kennismaking...

Bij bovenkomst in het Penthouse valt direct op dat dit een appartement is, en geen vergadercentrum. Het straalt warmte en persoonlijkheid uit. Wonen jullie hier zelf?

Danny begint: “Ja dat klopt. Ik woon hier samen met mijn vriend Arjan. We zijn hier eind 2015 komen wonen als eerste bewoners van het Timmerhuis, toen het gebouw helemaal nieuw werd opgeleverd. We hadden nooit vooraf bedacht om hier vergaderingen te gaan hosten hoor, dat kwam pas later. Deze inrichtingsstijl past bij onze smaak. We houden van veel licht en ruimte, een moderne strakke inrichting, aangevuld met een natuurlijke en industriële touch. De 3 meter lange boomstam vergadertafel was het eerste meubelstuk dat we hier naar binnen brachten, met een hijskraan, omdat hij niet via de trap of lift kon.”

Hoe is het idee geboren om vergaderingen te hosten in jullie appartement?

“Ik was een keer met mijn collega’s -ik werk voor Schiphol- zelf op een hei-dag. We hadden daar echt een toffe dag: vol goede analyses, geweldige ideeën en een inspirerende strategie voor de komende tijd. Ik bedacht me wat deze dag nu zo bijzonder succesvol maakte en ik kwam tot de conclusie dat dat kwam, omdat we uit onze normale kantooromgeving werden gehaald en samen gefocust aan een vraagstuk werkten, ondersteund door een geweldig uitzicht en goede koffie met lekkers. Alle creativiteit en samenwerking was al aanwezig, maar de omstandigheden moeten ook juist zijn om dat eruit te krijgen.”

Is het niet raar om gasten in je huis te krijgen dan?

“Nee, eigenlijk helemaal niet. We zijn zelf altijd al erg opgeruimd, dus hoeven behalve de schoonmaak, eigenlijk niet veel weg te zetten. Ik zie de gasten helaas meestal zelfs niet. Mijn vader ontvangt de gasten altijd, maar als ik de gasten wel zie en spreek bij een afsluitende borrel, zijn dat steevast hele enthousiaste en positieve mensen. Dan is het toch fijn om zo’n spectaculair uitzicht te delen? Ik krijg van de gasten terug dat zij zich hier ook heel ontspannen en thuis voelen. We hadden zelfs een keer een kleine groep die languit op de loungebanken lagen te praten en af en toe opsprongen om iets op de flip over te schrijven.”

Piet,  jij doet het meeste werk volgens mij? Hoe ziet jouw dag eruit als er gasten komen?

“Ik ben er meestal rond 7:30, drink samen met Danny en Arjan een kop koffie en nemen we de dag door, voordat zij naar hun werk gaan. Rond 8:30 komen de gasten meestal binnen. Ik heet ze welkom, maak een lekkere welkomst-cappuccino en help met wat technische ondersteuning. Ook ben ik de appeltaartenbakker, soepmaker en serveer ik de luxe broodjes. Als de gasten willen naborrelen na een dag hard brainstormen, ben ik ook nog barman. Het kan best wel heel druk zijn, zeker met een grote groep, maar ik vind het echt heel leuk om te doen. Als Danny dan thuiskomt, drinken we samen nog een drankje en dan zit mijn werkdag erop.” “Ja, pa wordt geroemd om zijn kippensoep en om zijn huisgemaakte appeltaart af te slaan, moet je stevig in je schoenen staan.”, vult Danny lachend aan.

Jullie samenwerking gaat goed?

“Ja, heel goed! Onze energie voor Rotterdam Meetings is complementair aan elkaar. Pa is heel zorgzaam en heeft echt een kijk op hospitality. Hij zorgt ervoor dat de gasten verwend worden met lekkers en zodra ze in de vergadering even een pauze hebben, dan springt hij op om de glazen te wisselen en alles bij te vullen. Ikzelf vind het dan weer heel leuk om na te denken over marketing, cateringsmogelijkheden en aanvullende diensten die een vergadering nog effectiever of leuker kunnen maken. We zijn een topteam en allebei supertrots op elkaar!”

Catering

Kosten

Van intensief samenwerken krijg je honger en dorst. Onze gastheer zal zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Heb je speciale wensen of allergieën? Laat het ons weten en we passen ons lekkers hier op aan. Een keuze uit de mogelijkheden:

Huur Penthouse

Je huurt het Penthouse altijd exclusief voor jouw gezelschap. Je kunt kiezen voor 1 of 2 dagdelen van ca. 4 uur. De ochtend of middag bedraagt €550 en allebei samen bedraagt €750.

Wil je meerdere dagen komen, bijvoorbeeld voor een meerdaagse training, zorgen we voor een aantrekkelijke korting.

Bij de huur van het penthouse is altijd een gastheer/gastvrouw aanwezig, die ervoor zorgt dat het je aan niets ontbreekt. Is de gastheer/gastvrouw even niet nodig, zal hij/zij zich discreet terugtrekken voor optimale privacy.

Ontvangst met opa’s huisgemaakte appeltaart

We beginnen de dag graag feestelijk met een lekkere huisgemaakte appeltaart, of iets van de warme bakker. (Glutenvrij op aanvraag) (€4,50 per persoon)

Vergaderarrangement

Je kunt de hele dag onbeperkt gebruik maken van onze Nespresso koffie en een grote selectie aan thee. In de middag schenken we fris en er staat vers fruit klaar. (€15 voor een halve dag, €20 voor een hele dag per persoon).

Ontbijt

Niets start de dag zo lekker als een verse croissant met jam, een dikke plak huisgebakken brood met kaas en een glas verse jus. (€15,00 per persoon)

Lunch

Een lunch is een welkome onderbreking tijdens een vergadering of training. Onze gastheer maakt graag iets vers voor je klaar. We verrassen je graag met een groenten-, kippen of pompoensoep naar grootmoeders recept of een gezonde salade en luxe belegde broodjes. Soms experimenteren we met iets warms, zoals een quiche of flammkuchen. Heeft u een favoriet, of eet u liever vegetarisch, glutenvrij of halal? Zeg het ons! (€22,50 per persoon). Of geef je over aan zo’n heerlijk broodje kroket met mosterd. (+€3,50 per persoon)

Energizer

Chocolade en snoepjes helpen je om ook in de middag scherp te blijven. Heb je liever een gezonde boost, dan maken we een heerlijke fruitsmoothie voor je. (€4,00 per persoon)

Borrel

Na een dag scherp zijn, sluiten wij de vergaderdag graag af met een ontspannen naborrel met een lekker biertje, wijntje, bitterballen en iets te knabbelen. (€22,50 per persoon voor ca. 1 uur)

Timmerhuis

Timmerhuis

Het Timmerhuis is een moderne uitbreiding op het historische Stadstimmerhuis, vanwaar na 1945 de wederopbouw van Rotterdam gecoördineerd werd. Een gemeentekantoor, 84 unieke woningen, horeca en zelfs een museum wonen samen in een ‘wolk van staal en glas’.

Het architectenbureau OMA heeft met blokjes van staal en glas een compositie samengesteld die het Timmerhuis maakt tot een nieuw icoon in de stad. Dat is meer mensen opgevallen en het ontwerp heeft al verschillende nominaties en prijzen in de wacht gesleept. Zo heeft het de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs 2016 gewonnen en is het uitgeroepen tot een van de drie beste gebouwen ter wereld door Canadese Architectuurblad Azure. Ook is het gebouw genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2016 en de Europese Mies van der Rohe Award 2017.

Daarnaast is het ook een heel duurzaam gebouw. Driedubbel isolerend glas zorgt voor een beperking van warmteverlies en een zeefdruk op de ramen zorgt voor zonwering. Warmte en koude wordt in de bodem opgeslagen en benut voor een laag energieverbruik. De electrische deelauto’s voor bewoners dragen bij aan mileubewuste mobiliteit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die ervoor gezorgd hebben dat het Timmerhuis een BREAAM Excellent **** certificering heeft ontvangen.

Rotterdam is hip and happening en ontwikkelt zich steeds meer tot een favoriete internationale bestemming voor een stedentrip of zakenreis. Lonely Planet plaatst Rotterdam in de top 5 steden ter wereld om te bezoeken:”Rotterdam is the future… After being bombed to smithereens during WWII, the Netherlands’ second-biggest city became a canvas for visionary architects like Rem Koolhaas. The end result is a laboratory of experimental buildings fringed by this historic city’s surviving heritage.”  Ook grote internationale media weten Rotterdam te vinden. De New York Times noemde Rotterdam onlangs nog wellicht de ‘coolste’ stad van Europa. Rotterdam wordt geroemd om zijn moderne architectuur, musea, uitgaansleven maar ook op culinair gebied staat Rotterdam zijn mannetje.

Contact

Contact

Timmerhuis Rotterdam

Heb je nog vragen of wil je misschien een keer komen bezichtigen voordat je boekt? Dat kan! Mail ons je vragen, of voor het maken van een afspraak.

info@rotterdammeetings.nl

Voor meer informatie: Bel of Whatsapp!

06-196 22 917
of
06-19677089

Hoe kom je bij ons?

Kom je met de auto: Je kunt parkeren op ca. 150 meter van het Timmerhuis, in de parkeergarage van WTC-Beursplein, Leeuwenstraat 2. De parkeerkosten zijn ca. 30 euro per dag, af te rekenen in de parkeergarage.

Kom je met de trein: Vanaf Rotterdam Centraal is het korte stadswandeling van 10 minuten, via het Kruisplein, Schouwburgplein, Stadhuisplein en Stadhuisstraat.

De ingang van het Timmerhuis ligt op de hoek van de Stadhuisstraat en de Rodezand, direct achter het monumentale stadhuis van Rotterdam. In de grote glazen passage neem je de ingang naar de Zuidtoren, bel je even aan op nummer 76 en neem je de lift naar de 10e etage.

Halvemaanpassage 76, 3011DL, Rotterdam

Is je interesse gewekt? Stuur ons een bericht met de gewenste datum en tijden, aantal personen, cateringwensen en eventueel vergaderbreaks en we komen zo snel mogelijk bij u terug met een offerte op maat.

Contactformulier    Rotterdam Meetings

    © Rotterdam Meetings 2019 | Alle rechten voorbehouden. | WordPress onderhoud